Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ

Η παραίτηση της Κίμπερλι Τσιτλ ήρθε μια ημέρα αφότου δέχθηκε επίθεση από μέλη επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων σε κατάθεσή της για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ

Η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ Κίμπερλι Τσιτλ παραιτήθηκε την Τρίτη εν μέσω γενικευμένης οργής για την αποτυχία να αποτραπεί η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η παραίτηση της Τσιτλ, η οποία μεταδόθηκε αρχικά από το NBC News, ήρθε μια ημέρα αφότου δέχθηκε επίθεση από μέλη επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων σε κατάθεσή της για τις ενέργειες της Μυστικής Υπηρεσίας.

Στην κατάθεση, η Τσιτλ αρνήθηκε να παραιτηθεί, λέγοντας ότι ήταν το καλύτερο πρόσωπο για να ηγηθεί της Μυστικής Υπηρεσίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία του προέδρου, του αντιπροέδρου, των μελών της οικογένειάς τους και των κορυφαίων προεδρικών υποψηφίων.

Ωστόσο την Τρίτη, σε επιστολή προς το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας η Τσιτλ έγραψε ότι «υπό το φως των τελευταίων γεγονότων, με βαριά καρδιά έλαβα τη δύσκολη απόφαση να παραιτηθώ από διευθύντριά σας».

«Η ιερή αποστολή της Μυστικής Υπηρεσίας είναι να προστατεύσει τους ηγέτες του έθνους μας και την οικονομική υποδομή του. Στις 13 Ιουλίου αποτύχαμε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας» τόνισε σύμφωνα με το CNBC. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v