Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση με Τραμπ επιδιώκει στις ΗΠΑ ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έφτασε στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και βουλευτές, ενώ θα απευθύνει ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου. Εν αναμονή της απάντησης Τραμπ στο αίτημα.

Συνάντηση με Τραμπ επιδιώκει στις ΗΠΑ ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε τετ α τετ με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο της παρουσίας του στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του Politico.

Ο Νετανιάχου έφτασε στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και βουλευτές στο Καπιτώλιο. Έχει επίσης προγραμματιστεί να δώσει ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη.

Τα επιτελεία Νετανιάχου και Τραμπ συζήτησαν τις τελευταίες μέρες το ενδεχόμενο συνάντησης των δύο ηγετών πρόσωπο με πρόσωπο, ενδεχομένως στη Φλόριντα. Ο Τραμπ δεν έχει ακόμη συμφωνήσει, αλλά επίσης δεν έχει απορρίψει κατηγορηματικά την ιδέα, είπαν οι πηγές.

Οι συνομιλίες έρχονται εν μέσω της ιστορικής απόφασης Μπάιντεν να αποχωρήσει από την προεκλογική κούρσα στις και ενώ η Χάρις εντείνει την εκστρατεία της για την προεδρία. 

Ο Τραμπ είναι ένθερμος υποστηρικτής του κράτους του Ισραήλ και το 2017 αναγνώρισε επίσημα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του. 

«Καλύτερα να επιστρέψουν οι όμηροι πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου, διαφορετικά θα υπάρξει πολύ μεγάλο τίμημα», είπε ο Τραμπ στην ομιλία του στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι την περασμένη εβδομάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v