Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού 10 κατάδικοι στο Ιράκ

Οι εκτελεσθέντες σε φυλακή στην πόλη Νασιρίγια είχαν καταδικαστεί για διάπραξη «σοβαρών τρομοκρατικών εγκλημάτων» και για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Εκτελέστηκαν δι απαγχονισμού 10 κατάδικοι στο Ιράκ

Το Ιράκ εκτέλεσε δι' απαγχονισμού 10 άνδρες που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για κατηγορίες τρομοκρατίας, έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας.

Οι εκτελέσεις διεξήχθησαν σε φυλακή στην πόλη Νασιρίγια, στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ όλοι όσοι εκτελέστηκαν ήταν Ιρακινοί υπήκοοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι 10 άνδρες είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και για τη διάπραξη «σοβαρών τρομοκρατικών εγκλημάτων», συμπλήρωσαν οι πηγές ασφαλείας.

Τον Απρίλιο, το Ιράκ εκτέλεσε δι' απαγχονισμού 11 άνδρες που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για κατηγορίες περί τρομοκρατίας, προκαλώντας τις επικρίσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία εξέφρασε προβληματισμό ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εκτελεστεί κρυφά, δεδομένης της «ανησυχητικής έλλειψης διαφάνειας» σχετικά με εκτελέσεις στο Ιράκ τους τελευταίους μήνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v