Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικεφαλής Μυστικής Υπηρεσίας ΗΠΑ: Αποτύχαμε να προστατεύσουμε τον Τραμπ

Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου είναι η πιο σημαντική επιχειρησιακή αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες, τόνισε στο Κογκρέσο η Κίμπερλι Τσιτλ.

Επικεφαλής Μυστικής Υπηρεσίας ΗΠΑ: Αποτύχαμε να προστατεύσουμε τον Τραμπ

Η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ Κίμπερλι Τσιτλ παραδέχτηκε σε κατάθεσή της στη Βουλή των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα ότι «αποτύχαμε» να εκτελέσουμε την «ιερή αποστολή της υπηρεσίας να προστατεύσουμε τους ηγέτες του έθνους μας» κατά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου.

«Πρέπει να μάθουμε τι συνέβη και θα κινήσω γη και ουρανό για να διασφαλίσω ότι ένα περιστατικό όπως η 13η Ιουλίου δεν θα ξανασυμβεί», είπε σύμφωνα με το CNBC η Τσιτλ, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής.

«Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου είναι η πιο σημαντική επιχειρησιακή αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες και έχω αυτόν και την οικογένειά του στις σκέψεις μου» δήλωσε η Τσιτλ.

Η Τσιτλ αρνήθηκε να παραιτηθεί παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε για την αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας να περιφρουρήσει τη στέγη κτιρίου που χρησιμοποίησε ο 20χρονος ένοπλος Τόμας Κρουκς για να πυροβολήσει τον Τραμπ και μέλη του ακροατηρίου.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κόρεϊ Κομπερατόρε, ενός πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής και ενός ήρωα, που σκοτώθηκε σε αυτόν τον παράλογο πυροβολισμό», είπε η Τσιτλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v