Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Δύο στους τρεις οπαδούς του SPD δεν θέλουν νέα θητεία Σολτς

Χαμηλές πτήσεις για τον καγκελάριο. Από το έργο του εμφανίζεται ικανοποιημένο μόνο το 55% της κομματικής βάσης των Σοσιαλδημοκρατών. Ποιους προτιμούν ως διαδόχους του οι ψηφοφόροι.

Γερμανία: Δύο στους τρεις οπαδούς του SPD δεν θέλουν νέα θητεία Σολτς

Μόνο το ένα τρίτο των μελών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) υποστηρίζει ενδεχόμενη ανάδειξη του Όλαφ Σολτς ως υποψήφιου καγκελάριου για τις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιούτου Forsa για λογαριασμό του Δικτύου RND, επίσης το 33% των μελών θα υποστήριζε να δοθεί το χρίσμα στον υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ενώ τον αρχηγό του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ θα επέλεγε το 8%. Ήδη πάντως ο κ. Σολτς έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ ο κ. Πιστόριους έχει ξεκαθαρίσει το ακριβώς αντίθετο. Από τον κ. Σολτς ως καγκελάριο ικανοποιημένο εμφανίζεται σήμερα το 55% των μελών του SPD.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 66% των μελών του SPD δηλώνει την πεποίθηση ότι το κόμμα τους θα κερδίσει τις εκλογές εάν το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU-CSU) δοθεί στον αρχηγό του CDU Φρίντριχ Μερτς - και παρά τα περί του αντιθέτου δημοσκοπικά ευρήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v