Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ουκρανία κατέληξε σε συμφωνία για αναδιάρθρωση χρέους €20 δισ.

Η συμφωνία θα αντικαταστήσει τη διετή αναστολή πληρωμών που τέθηκε σε ισχύ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Συμφωνία για μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέος κατά πάνω από 30% ανακοίνωσε ο Ζελένσκι.

Η Ουκρανία κατέληξε σε συμφωνία για αναδιάρθρωση χρέους €20 δισ.

Η Ουκρανία κατέληξε σε συμφωνία με ξένους ομολογιούχους για την αναδιάρθρωση χρέους 20 δισ. ευρώ. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι έλαβε την έγκριση των ξένων επενδυτών να μειώσει την ονομαστική αξία του χρέους κατά πάνω από 30%, ανοίγοντας τον δρόμο για επίσημη αναδιάρθρωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Η συμφωνία θα αντικαταστήσει τη διετή αναστολή πληρωμών που τέθηκε σε ισχύ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο προσέφεραν στήριξη στη συμφωνία αναδιάρθρωσης. 

Το Κίεβο οριστικοποίησε τους όρους της συμφωνίας την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων με επιτροπή ομολογιούχων, καθώς και με άλλους επενδυτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους περίπου το 25% του χρέους. 

«Ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές στην Ουκρανία, είμαστε ευτυχείς που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σημαντική ελάφρυνση χρέους στην Ουκρανία, να συνεισφέρουμε στις προσπάθειες της να ανακτήσει την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και να στηρίξουμε τη μελλοντική της ανοικοδόμηση της χώρας προς όφελος του ουκρανικού λαού» ανέφερε η επιτροπή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v