Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στηρίζει Καμάλα Χάρις ο Σόρος

Αλλοι Δημοκρατικοί της Wall Street δεν θέλουν βιασύνη και επιθυμούν να υπάρξει ανταγωνισμός για το νέο ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών. Ένα ανοιχτό συνέδριο τον επόμενο μήνα θα προκαλούσε ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους.

Στηρίζει Καμάλα Χάρις ο Σόρος

Μέσα σε λίγες ώρες από την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα, πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα των Δημοκρατικών -από τη Χίλαρι Κλίντον μέχρι τον Γκάβιν Νιούσομ και τον μεγαλοχορηγό Τζορτζ Σόρος- έσπευσαν να τον ακολουθήσουν και να υποστηρίξουν την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Ορισμένοι επιφανείς δωρητές των Δημοκρατικών εκφράζουν αμφιβολίες για τη βιασύνη τους.

Ένα ανοιχτό συνέδριο τον επόμενο μήνα στο Σικάγο, όπου οι καλύτεροι και εξυπνότεροι του κόμματος θα μπορούσαν να παρουσιάσουν την επιχειρηματολογία τους, θα προκαλούσε ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους και θα προσέφερε μια προβολή των πολιτικών των Δημοκρατικών, λέει αυτή η γραμμή σκέψης. Πολλοί από τους δωρητές δήλωσαν ότι θα είναι ευχαριστημένοι αν η Χάρις κερδίσει τον αγώνα, αλλά δεν θέλουν να της παραδοθεί η δουλειά.

«Αυτός ο μίνι διαγωνισμός θα έχει περισσότερο Τύπο, δημοσιότητα και κάλυψη από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο για τον επόμενο μήνα», δήλωσε ο Mike Novogratz, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Galaxy Digital Holdings. «Η Αμερική είναι έτοιμη να αλλάξει».

Το Democracy PAC του Σόρος έχει δώσει 10 εκατομμύρια δολάρια στο Future Forward PAC και 5,6 εκατομμύρια δολάρια στο American Bridge, τα οποία υποστηρίζουν προοδευτικούς υποψηφίους.

Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί έχουν λάβει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές, ρεκόρ για την εκστρατεία τους το 2024, μετά την απόσυρση του Μπάιντεν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ρικ Καρούσο, δισεκατομμυριούχος δωρητής των Δημοκρατικών, δήλωσε ότι η Χάρις μπορεί να αναδειχθεί ως η καλύτερη επιλογή για το κόμμα, αν και ζήτησε επίσης να διεξαχθεί διαγωνισμός για την επιλογή του υποψηφίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v