Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Απομακρύναμε αμερικανικά βομβαρδιστικά από τα σύνορά μας

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για περιστατικό αποτροπής στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Ρωσία: Απομακρύναμε αμερικανικά βομβαρδιστικά από τα σύνορά μας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και MiG-31 απέτρεψαν αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά В-52Н από το να παραβιάσουν τα κρατικά σύνορα στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Αφού εντόπισε αεροπορικό στόχο να προσεγγίζει τα σύνορα της Ρωσίας, ο στρατός απογείωσε αμέσως μαχητικά MiG-29 και MiG-31, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο. Τα MiG ταυτοποίησαν τα αεροσκάφη ως δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H.

«Καθώς τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πλησίασαν, τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά προσάρμοσαν την πορεία πτήσης τους… και ακολούθως απομακρύνθηκαν από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν την πτήση σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα χωρικά ύδατα, πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει αναφέρει παρόμοια συμβάντα και παλαιότερα, όταν αεροπλάνα της αντιμετώπισαν στρατιωτικά αεροπλάνα από χώρες του ΝΑΤΟ που πετούσαν κοντά στα σύνορά της σε περίοδο μεγάλης έντασης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v