Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NBC: Η οικογένεια του Μπάιντεν συζητά πιθανό σχέδιο εξόδου

To κύριο σκεπτικό των συζητήσεων είναι ότι οποιοδήποτε σχέδιο εξόδου θα πρέπει να φέρνει το Δημοκρατικό κόμμα στην καλύτερη δυνατή θέση για να κερδίσει τον Τραμπ. Ακόμα πέντε Δημοκρατικοί καλούν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί.

NBC: Η οικογένεια του Μπάιντεν συζητά πιθανό σχέδιο εξόδου

Μέλη της οικογένειας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έχουν συζητήσει πώς ακριβώς θα μπορούσε να γίνει η αποχώρησή του από την προεκλογική κούρσα, ανέφεραν δύο πηγές στο NBC. 

To κύριο σκεπτικό των συζητήσεων είναι ότι οποιοδήποτε σχέδιο εξόδου, αν τελικά αποφασίσει ο Μπάιντεν να κάνει αυτό το βήμα, θα πρέπει να φέρνει το Δημοκρατικό κόμμα στην καλύτερη δυνατή θέση για να κερδίσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ταυτόχρονα να είναι αντάξιο της πενηνταετής προσφοράς του Μπάινεν στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, σημείωσαν οι πηγές. 

Τα μέλη της οικογένειας του Μπάιντεν συζητούν για το πώς ο πρόεδρος θα ήθελε να αποσυρθεί από την κούρσα τη στιγμή που θα το επιλέξει αυτός και αφού έχει συγκροτηθεί ένα καλά υπολογισμένο σχέδιο, επισήμαναν οι πηγές. 

Ο αντίκτυπος της εκστρατείας στην υγεία του Μπάιντεν, στην οικογένειά του και στη σταθερότητα της χώρας βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, πρόσθεσαν. 

Ακόμα πέντε βουλευτές και γερουσιαστές τον καλούν να αποσυρθεί

Άλλα πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος, τέσσερις βουλευτές και ένας γερουσιαστής, κάλεσαν δημοσίως σήμερα τον Μπάιντεν να βάλει τέλος στην προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τους βουλευτές Τσάι Γκαρσία, Τζάρεντ Χάφμαν, Μαρκ Βίσεϊ και Μαρκ Πόκαν και τον γερουσιαστή του Νέου Μεξικού Μάρτιν Χάινριτς.

Τουλάχιστον 24 είναι μέχρι στιγμής οι βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών που έχουν ζητήσει από τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Μπάιντεν: Ο Τραμπ έχει σκοτεινό όραμα για τις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, ο Μπάιντεν επέκρινε τον Τραμπ, καθώς, όπως είπε, έχει ένα «σκοτεινό όραμα» για την Αμερική, ενώ επισήμανε πως ανυπομονεί να επιστρέψει στην προεκλογική κούρσα την επόμενη εβδομάδα και να κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο.

«Τα όσα διακυβεύονται είναι πολλά και η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Μαζί, θα νικήσουμε», τονίζει σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του.

«Το σκοτεινό όραμα του Ντόναλντ Τραμπ για το μέλλον δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε ως Αμερικανοί. Σήμερα, ως κόμμα και ως χώρα, μπορούμε και θα τον νικήσουμε στις κάλπες. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην προεκλογική κούρσα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσω να αποκαλύπτω την απειλή που συνιστά η ατζέντα του Project 2025 του Ντόναλντ Τραμπ…», λέει ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση, μετά τη λήξη του Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v