Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγγνώμη για το παγκόσμιο κυβερνο-χάος από την Crowdstrike

Για αποτυχημένη αναβάθμιση του λογισμικού κάνει λόγο η εταιρεία κυβερνοπροστασίας, διευκρινίζοντας ότι το ελάττωμα εντοπίστηκε σε μια ενημέρωση περιεχομένου των υπολογιστών των Windows.

Συγγνώμη για το παγκόσμιο κυβερνο-χάος από την Crowdstrike

Ο επικεφαλής της Crowdstrike ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την ενημέρωση λογισμικού της σε όλο τον πλανήτη, σε αεροδρόμια και επιχειρήσεις, με συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τον αντίκτυπο που έχουμε προκαλέσει στους πελάτες, στους ταξιδιώτες, σε οποιονδήποτε επηρεάζεται, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών μας», δήλωσε ο George Kurtz.

 

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η αιτία της «μαζικής παράλυσης» έχει διορθωθεί για τις εφαρμογές της, αλλά συνεχίζει να επηρεάζει ορισμένες υπηρεσίες του Office 365. Η εταιρεία ανέφερε προηγουμένως ότι η «μπλε οθόνη του θανάτου», που κάνει τις συσκευές που εξαρτώνται από Windows να μη λειτουργούν κανονικά, οφειλόταν «σε πλατφόρμα λογισμικού τρίτων», κατονομάζοντας τον πολυεθνικό γίγαντα κυβερνοασφάλεια Crowdstrike.

Η Microsoft απέδωσε νωρίτερα σε τεχνική βλάβη στο λειτουργικό της το μπλακ άουτ σε πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνοντας από την αρχή ότι οφείλεται σε λογισμικό της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike που στέλνει διαρκώς ενημερώσεις στα Windows.

Χάος στα αεροδρόμια, μικρές οι επιπτώσεις στην Ελλάδα

Αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν πτήσεις και ουρές αναμονής σχηματίστηκαν σε πολλά αεροδρόμια που επηρεάστηκαν από τη βλάβη, όπως σε Βερολίνο, Άμστερνταμ και σε όλη την Ισπανία. Προβλήματα ανέφεραν οι αμερικανικές εταιρείες Delta, United, American Airlines, οι ευρωπαϊκές Air France, Ryanair και τρεις ινδικές.

Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η αεροπορική κίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Ωστόσο, τρεις πτήσεις προς την Αμερική ακυρώθηκαν.

 

Επηρεάστηκαν από νοσοκομεία έως χρηματιστήρια

Προβλήματα αντιμετώπισαν η αυστραλιανή κρατική τηλεόραση ABC, το βρετανικό δίκτυο Sky News και το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Δύο νοσοκομεία στη βόρεια Γερμανία, στις πόλεις Λίμπεκ και Κίελο, ακύρωσαν τις μη επείγουσες επεμβάσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου επλήγη σήμερα από το τεχνικό πρόβλημα που επηρέασε την πλατφόρμα του για μετάδοση πληροφοριών στην αγορά, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εμφάνιση της μεταβολής στον δείκτη FTSE100.

Τα λάθη που οδήγησαν στην «μπλε οθόνη»

Η Crowdstrike έστειλε μια αναβάθμιση λογισμικού (software update) που είχε ορισμένα λάθη, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί σε συσκευές η «μπλε» οθόνη που ενημερώνει ότι το σύστημα Windows δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Για αποτυχημένη αναβάθμιση του λογισμικού κάνει λόγο η εταιρεία Crowdstrike, διευκρινίζοντας ότι το ελάττωμα εντοπίστηκε σε μια ενημέρωση περιεχομένου των υπολογιστών των Windows. Οι κεντρικοί υπολογιστές Mac και Linux δεν επηρεάστηκαν. 

Η αμερικανική Crowdstrike είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον χώρο της κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως και η βασική λύση που προσφέρει αφορά την κυβερνοπροστασία συσκευών, όπως υπολογιστών, servers αλλά και τερματικών που χρησιμοποιούνται από αεροπορικές εταιρείες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v