Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενοχος για κατασκοπεία ο Γκέρσκοβιτς, καταδικάστηκε σε 16ετη κάθειρξη

Οι Ρώσοι εισαγγελείς έκριναν ότι ο Γκέρσκοβιτς είχε συγκεντρώσει απόρρητες πληροφορίες με εντολή της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, ενώ το Κρεμλίνο είχε υποστηρίξει παλαιότερα ότι ο δημοσιογράφος πιάστηκε να κατασκοπεύει «επ' αυτοφώρω».

Ενοχος για κατασκοπεία ο Γκέρσκοβιτς, καταδικάστηκε σε 16ετη κάθειρξη

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών, ανακοίνωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα στην οποία εργαζόταν ο καταδικασθείς χαρακτήρισε «απάτη» την όλη υπόθεση, με τον δημοσιογράφο να αρνείται επίσης τις κατηγορίες που τον βάρυναν, μεταδίδει το Reuters.

Ο Γκέρσκοβιτς, ήταν ο πρώτος Αμερικανός δημοσιογράφος που συνελήφθη στις 23 Μαρτίου του 2023 με την κατηγορία της κατασκοπείας στη Ρωσία από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Οι Ρώσοι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Γκέρσκοβιτς είχε συγκεντρώσει απόρρητες πληροφορίες με εντολή της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, ενώ το Κρεμλίνο είχε ισχυριστεί παλαιότερα ότι ο δημοσιογράφος πιάστηκε να κατασκοπεύει «επ' αυτοφώρω».

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι υποθέσεις κατασκοπείας απαιτούν συχνά μήνες ωστόσο η δίκη του Γκέρσκοβιτς, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων θυρών διεξήχθη σε ταχύτητα-ρεκόρ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v