Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνικό πρόβλημα Microsoft: Αγώνας για trading από το Λονδίνο έως τη Σιγκαπούρη

«Έχουμε τη μητέρα όλων των διακοπών της παγκόσμιας αγοράς», δήλωσε ένας trader.

Τεχνικό πρόβλημα Microsoft: Αγώνας για trading από το Λονδίνο έως τη Σιγκαπούρη

Οι traders σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ενέργεια, μετοχές, νομίσματα και ομόλογα από το Λονδίνο έως τη Σιγκαπούρη δυσκολεύτηκαν να λειτουργήσουν σήμερα Παρασκευή.

Η LSEG Group, η οποία διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, δήλωσε ότι η πλατφόρμα ειδήσεων και δεδομένων Workspace υπέστη διακοπή που επηρέασε τους χρήστες σε όλο τον κόσμο λόγω «παγκόσμιου τεχνικού προβλήματος τρίτου μέρους».

Το Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας ανέφερε σε εσωτερικό σημείωμα που είδε το Reuters ότι οι πελάτες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα συναλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου Trayport αντιμετωπίζουν προβλήματα στις συναλλαγές «λόγω προβλημάτων υποδομής με τον πάροχο υπηρεσιών τρίτου μέρους».

Τουλάχιστον έξι πηγές συναλλαγών στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες Shell και BP καθώς και στον οίκο συναλλαγών Vitol δήλωσαν ότι επηρεάστηκαν οι λειτουργίες. Η BP, η Shell και η Vitol δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια.

«Έχουμε τη μητέρα όλων των διακοπών της παγκόσμιας αγοράς», δήλωσε ένας trader.

Οι γερμανικές τράπεζες αντιμετωπίζουν διαταραχές, δήλωσε εκπρόσωπος της ένωσης χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων Deutsche Kreditwirtschaft.

Η Capitec Bank της Νότιας Αφρικής δήλωσε ότι οι πληρωμές με κάρτες, οι υπηρεσίες ΑΤΜ και οι υπηρεσίες App έχουν αποκατασταθεί πλήρως μετά από σημαντικές διαταραχές.

Οι μεγάλες τράπεζες JPMorgan, HSBC, Goldman Sachs και Barclays δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v