Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πέντε θεματικές ημέρες της ΔΕΘ θα συμμετάσχει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Δεκαέξι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εστιασμένες στις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις, καθώς και σε επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τις δύο αγορές. Τι θα περιλαμβάνουν.

Σε πέντε θεματικές ημέρες της ΔΕΘ θα συμμετάσχει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Στις 5 θεματικές ημέρες στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, θα συμμετάσχει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με διοργανώσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις εμπειρογνωμόνων, συμπόσια και συναντήσεις B2B.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση έχουν προγραμματιστεί συνολικά 16 εκδηλώσεις, εστιασμένες στις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις, καθώς και σε επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τις δύο αγορές. Στις σχετικές διοργανώσεις, θα συμμετάσχουν εξέχοντες κυβερνητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και ανώτατα στελέχη του ελληνικού και γερμανικού επιχειρείν, τα οποία θα εστιάσουν σε ζητήματα όπως η παρουσία των γερμανικών ομίλων στην ελληνική οικονομία, η πράσινη ενεργειακή μετάβαση και η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία, η ανακύκλωση και το περιβάλλον, ο εκσυγχρονισμός των logistics, η τουριστική ανάπτυξη, οι υπηρεσίες υγείας και οι επενδύσεις στην αγορά φαρμάκου, καθώς και η εταιρική διακυβέρνηση και τα ESGs.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν επιχειρηματικά best practices από την Ελλάδα και τη Γερμανία, όπως και τα οφέλη από τις πρωτοβουλίες και το έργο του διεθνούς δικτύου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, καθώς και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι, παραμονή των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ το Επιμελητήριο θα διοργανώσει και φέτος το καθιερωμένο business dinner.

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Βασίλειος Γούναρης, σχολίασε σχετικά:

«Σκοπός των ανωτέρω εκδηλώσεων είναι να αναδειχθούν πεδία στα οποία η ελληνική και η γερμανική κοινότητα μπορούν να διευρύνουν περαιτέρω τις διμερείς επενδυτικές συνέργειές τους, με γνώμονα την παραγωγή μεγαλύτερης υπεραξίας, ανταποδοτικού χαρακτήρα. Σε μία εποχή κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων, Γερμανία και Ελλάδα έχουν μία ακόμη ευκαιρία να περάσουν το μήνυμα ότι μέσα από επιτυχείς συμμαχίες και κοινούς στόχους στον χώρο της οικονομίας, οικοδομούν ένα πιο ισχυρό μέλλον για την Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Andreas Kindl, δήλωσε:

«Χαίρομαι, που έχουμε καταφέρει να στήσουμε ένα τόσο μεγάλο και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στη φετινή ΔΕΘ. Οι εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν μαζί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο έχουν απώτερο στόχο να καταδείξουν, πόσο στενές είναι οι σχέσεις των δύο χωρών. Ευχαριστώ το Επιμελητήριο για τη συμβολή του στη διοργάνωση και για την ακούραστη προσπάθεια του να αναβαθμίζει ποιοτικά και ποσοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v