Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Μπάιντεν-Νετανιάχου την επόμενη εβδομάδα

Όλα δείχνουν ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κίρμπι. Πρέπει όμως πρώτα να διασφαλίσουμε ότι η υγεία του προέδρου και η ανάρρωση από τον Covid παραμένουν η προτεραιότητα.

Συνάντηση Μπάιντεν-Νετανιάχου την επόμενη εβδομάδα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να δεχθεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, αλλά αυτή η συνάντηση θα εξαρτηθεί από την υγεία του προέδρου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Όλα δείχνουν ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ο ένας τον άλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι.

Αλλά «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η υγεία του προέδρου και η ανάρρωση από τον Covid παραμένουν η προτεραιότητα και εάν και πώς αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν μια συζήτηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό», πρόσθεσε.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται να μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την Τετάρτη και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εκτελεστικής εξουσίας είπε ότι «δεν μπορεί να πει σήμερα» εάν αυτό θα συμβεί.

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιέζει για κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς.

Ο Τζο Μπάιντεν έπρεπε να απομονωθεί από τότε που βρέθηκε θετικός στον COVID-19 την Τετάρτη. Ωστόσο, ο πρόεδρος παραμένει «ενημερωμένος» για την εξέλιξη της κατάστασης και «ιδιαίτερα στον τομέα της εθνικής ασφάλειας», διαβεβαίωσε ο Τζον Κίρμπι.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v