Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στόλτενμπεργκ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για δεκαετή πόλεμο στην Ουκρανία

Όσο πιο ισχυρή είναι η στήριξη για την Ουκρανία και για όσο μεγαλύτερο διάστημα είμαστε πρόθυμοι να δεσμευτούμε τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο πόλεμος, διαμήνυσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στόλτενμπεργκ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για δεκαετή πόλεμο στην Ουκρανία

Έκκληση στα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τη στήριξη τους προς την Ουκρανία απηύθυνε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προειδοποιώντας ότι η Eυρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για έναν δεκαετή πόλεμο.

Ο Στόλτενμπεργκ, του οποίο η θητεία λήγει τον Οκτώβριο, κάλεσε τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τη στήριξή τους εν μέσω ανησυχιών ότι η βοήθεια από τις ΗΠΑ θα μειωθεί ή θα διακοπεί πλήρως αν κερδίσει τις εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ. 

«Αλλά το βασικό μήνυμα είναι ότι όσο πιο ισχυρή είναι η στήριξη για την Ουκρανία και για όσο μεγαλύτερο διάστημα είμαστε πρόθυμοι να δεσμευτούμε τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο πόλεμος» τόνισε στο BBC. 

«Το παράδοξο είναι ότι ο πρόεδρος Πούτιν πιστεύει ότι μπορεί να αντέξει περισσότερο από εμάς. Οπότε, ο πόλεμος συνεχίζεται. Όταν στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί, ότι η στήριξη μας για την Ουκρανία είναι ισχυρή και διαρκής τότε θα έχουμε τις προϋποθέσεις για μια λύση όπου η Ουκρανία θα υπερισχύσει ως κυρίαρχο ανεξάρτητο κράτος» ανέφερε.

Η δήλωση του Στόλτενμπεργκ έγινε μετά την ανακοίνωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ ότι η βοήθεια του Βερολίνου προς το Κίεβο θα μειωθεί στο μισό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v