Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόεδρος της Κομισιόν ξανά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Με 401 ψήφους εξασφάλισε δεύτερη θητεία. Οι Πράσινοι βουλευτές συμφώνησαν να την υποστηρίξουν, μετά τη δέσμευσή της να παραμείνει στην πορεία της πράσινης μετάβασης της Ευρώπης.

Πρόεδρος της Κομισιόν ξανά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αφού οι Πράσινοι βουλευτές συμφώνησαν να την υποστηρίξουν, μετά τη δέσμευσή της να παραμείνει στην πορεία της πράσινης μετάβασης της Ευρώπης.

Η κα Φον ντερ Λάιεν έλαβε 401 ψήφους, τη στιγμή που χρειαζόταν τουλάχιστον 361. Κατά ψήφισαν 284 ευρωβουλευτές και 15 ψήφισαν αποχή. Υπήρχαν και 7 άκυρα. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και με κάλπη.

Νωρίτερα, υποσχέθηκε να μην ανατρέψει πράσινες πολιτικές, κατά την ομιλία της πριν από την ψηφοφορία για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, δεσμεύτηκε να δρομολογήσει αμυντικά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρωπαϊκής αεροπορικής ασπίδας.

Σε ένα έγγραφο 31 σελίδων που περιγράφει το όραμά της, δεσμεύτηκε να προτείνει νέες πολιτικές για το κλίμα και να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση μιας «πραγματικής ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης».

«Θα προτείνουμε μια σειρά από αμυντικά έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ξεκινώντας με μια ευρωπαϊκή αεροπορική ασπίδα και την άμυνα στον κυβερνοχώρο», αναφέρεται στο έγγραφο.

 

Παράλληλα, υποσχέθηκε να βελτιώσει τη φύλαξη των συνόρων, να ενισχύσει τη Frontex και τη Europol και να προτείνει μια νέα στρατηγική για την επιστροφή των μεταναστών. Πρόσθεσε ότι θα προτείνει τριπλασιασμό του αριθμού των ευρωπαίων συνοριοφυλάκων και ακτοφυλάκων σε 30.000.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v