Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Με «τρύπα» $17 δισ. εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2025

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα αποφέρει επιπρόσθετα έσοδα €6 δισ. την επόμενη χρονιά, καλύπτοντας ένα μέρος της δημοσιονομικής «τρύπας». Πρέπει να αποτελέσουμε παράδειγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, διαμήνυσε ο Λίντνερ.

Γερμανία: Με «τρύπα» $17 δισ. εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2025

Ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός ενέκρινε την Τετάρτη τον προϋπολογισμό του 2025 μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, αν και παραμένει ένα έλλειμμα 17 δισ. ευρώ το οποίο πρέπει να καλυφθεί. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα αποφέρει επιπρόσθετα έσοδα 6 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά, καλύπτοντας ένα μέρος της δημοσιονομικής «τρύπας».

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Βερολίνο, ο κ. Λίντνερ δικαιολόγησε την αισιοδοξία του στο πακέτο αναπτυξιακών μέτρων που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση συνασπισμού. 

«Με την αναπτυξιακή μας πρωτοβουλία, προσφέρουμε μια σημαντική οικονομική ώθηση για να καταστήσουμε τη Γερμανία πιο ελκυστική ως επιχειρηματικό προορισμό. Μόνο μέσω περισσότερης οικονομικής ανάπτυξης μπορεί να δημιουργηθεί μεγαλύτερος χώρος για ευελιξία στον προϋπολογισμό» τόνισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Λίντνερ υπογράμμισε ότι η Γερμανία πρέπει να συνεχίσει να είναι πυλώνας σταθερότητας για την Ευρώπη και ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ανάπτυξη πέρα από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Υπάρχουν όρια που απορρέουν από εθνικές ρυθμίσεις, όπως το συνταγματικό κατοχυρωμένο φρένο του χρέους, αλλά βλέπουμε επίσης όρια και στην αύξηση του δανεισμού από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες» υπογράμμισε. 

«Αυτός είναι ο λόγος που η χώρα μας δεν μπορεί απλά να επιτρέψει στον εαυτό της περισσότερη δημοσιονομική χαλάρωση, την οποία ίσως και να μπορούσαμε να την αντέξουμε γιατί έχουμε κορυφαία αξιολόγηση» πρόσθεσε. 

Η Γερμανία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας ως η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, επισήμανε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v