Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταρρυθμίσεις υπόσχονται οι Εργατικοί στη Βρετανία

Σε ομιλία που εκφώνησε ο βασιλιάς Κάρολος Γ', η κυβέρνηση δήλωσε ότι «δεσμεύεται για μια μετάβαση σε καθαρή ενέργεια που θα μειώσει τους λογαριασμούς για τους καταναλωτές με την πάροδο του χρόνου»

Μεταρρυθμίσεις υπόσχονται οι Εργατικοί στη Βρετανία

Η νέα κυβέρνηση των Εργατικών του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε μια σειρά προτεινόμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της εθνικοποίησης των σιδηροδρομικών εταιρειών και της δημιουργίας μιας δημόσιας εταιρείας καθαρής ενέργειας.

Σε ομιλία που εκφώνησε ο βασιλιάς Κάρολος Γ', η κυβέρνηση δήλωσε ότι «δεσμεύεται για μια μετάβαση σε καθαρή ενέργεια που θα μειώσει τους λογαριασμούς για τους καταναλωτές με την πάροδο του χρόνου», προσθέτοντας ότι θα ιδρύσει τη Great British Energy, με έδρα τη Σκωτία, για να βοηθήσει στην επιτάχυνση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Οπως μεταδίδει το CNBC, στην ομιλία απαρίθμησε ένα ευρύ φάσμα προτάσεων, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί. Οι Εργατικοί δήλωσαν ότι θα μεταρρυθμίσουν τους κανόνες σχεδιασμού για να επιταχύνουν τα έργα υποδομής και την οικοδόμηση κατοικιών, θα ενισχύσουν τις εξουσίες της ρυθμιστικής αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου για το νερό, θα δώσουν στην αστυνομία μεγαλύτερη εξουσία για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και θα καταργήσουν μια υφιστάμενη φορολογική απαλλαγή για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν νέοι εκπαιδευτικοί.

Η υπόσχεση για οικονομική ανάπτυξη βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της ομιλίας, η οποία περιγράφηκε στις πρώτες γραμμές ως «θεμελιώδης αποστολή» που θα βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση του κόστους ζωής.

Ο Κάρολος δήλωσε ότι η κυβέρνηση «θα επιδιώξει να θεσπίσει την κατάλληλη νομοθεσία για να θέσει απαιτήσεις σε όσους εργάζονται για την ανάπτυξη των πιο ισχυρών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης», αναφερόμενος στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης γενικής χρήσης που αναπτύσσονται από εταιρείες όπως η OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v