Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε για διαφθορά ο γερουσιαστής Μενέντεζ

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής κρίθηκε ένοχος και στις 16 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, μεταξύ των οποίων ότι δωροδοκήθηκε για λογαριασμό ξένης κυβέρνησης και ότι έδρασε ως ξένος πράκτορας.

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε για διαφθορά ο γερουσιαστής Μενέντεζ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ καταδικάστηκε την Τρίτη για διαφθορά σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ένορκοι διαβουλεύτηκαν για περισσότερο από 12 ώρες στη διάρκεια τριών ημερών προτού καταλήξουν σε ετυμηγορία. 

Η δίκη διήρκεσε συνολικά εννιά εβδομάδες. 

Ο 70χρονος Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ είχε δηλώσει αθώος και στις 16 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, μεταξύ των οποίων ότι δωροδοκήθηκε για λογαριασμό ξένης κυβέρνησης και ότι έδρασε ως ξένος πράκτορας. 

Ο βετεράνος πολιτικός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Διωκόμενος ποινικά από τον Σεπτέμβριο μαζί με τη σύζυγό του Ναντίν Μενέντεζ-η οποία θα δικαστεί τον Ιούλιο για λόγους υγείας- και τρεις φερόμενους συνεργούς, αυτός ο εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος σε θέματα διπλωματίας εξακολουθεί να είναι μέλος της ισχυρής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, αλλά δεν είναι πλέον πρόεδρός της.

Το ζεύγος Μενέντεζ κατηγορείται ότι δέχτηκε «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια» σε δωροδοκίες, σε μετρητά ή χρυσόβουλα, μεταξύ 2018 και 2022.

Αυτό με αντάλλαγμα την επιρροή τους να υποστηρίξουν το Κάιρο και να «προστατέψουν και να πλουτίσουν» τους τρεις επιχειρηματίες από το κράτος του, Νιου Τζέρσεϊ, όπου ζουν εννέα εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης διασποράς από τη Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v