Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού καταγράφει άλμα 1,64% στα 2.468 δολάρια ανά ουγκιά με ώθηση από τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από τη Fed. Ράλι 50% από τα τέλη του 2022.

Nέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσε ο χρυσός την Τρίτη καθώς σύμφωνα με τους Financial Times η προοπτική νίκης του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου στρέφει τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια.

Ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο δίνουν και οι προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο μετά τη μέτρηση που έδειξε ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε τον Ιούνιο στο 3%. Ο χρυσός ευνοείται από την πτώση των επιτοκίων καθώς καθίστανται λιγότερο ελκυστικά τα ομόλογα και άλλα στοιχεία ενεργητικού που πληρώνουν τόκο. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχει πιθανότητα 93,3% η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, στο 5% με 5,25% από 5,25% με 5,5%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME  που παρακολουθεί τις έμμεσες προβλέψεις των αγορών σταθερού εισοδήματος.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα 6,7% το επιτόκιο να είναι κατά μισή ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερο στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς κάποιοι traders εκτιμούν ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο. 

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού καταγράφει άλμα 1,64% στα 2.468 δολάρια ανά ουγκιά. Το επίπεδο αυτό είναι υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ των 2.438 δολαρίων που είχε σημειωθεί στις 20 Μαϊου. 

Το πολύτιμο μέταλλο έχει πραγματοποιήσει ράλι 50% από τα τέλη του 2022, εν μέσω στήριξης από τις αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες που ήθελαν να περιορίσουν την εξάρτηση από το δολάριο. 




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v