Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Deutsche Bank έκρυψε ζημιές 2,1 δισ. στις ΗΠΑ το 2019

Η εποπτική αρχή Bafin ανακοίνωσε πως η γερμανική τράπεζα παραβίασε τα διεθνή λογιστικά πρότυπα στον ισολογισμό του 2019. Πτώση για τη μετοχή του τραπεζικού κολοσσού.

Η Deutsche Bank έκρυψε ζημιές 2,1 δισ. στις ΗΠΑ το 2019

Εκτός των διεθνών λογιστικών προτύπων συντάχθηκε ο ισολογισμός της γερμανικής τράπεζας το 2019, σύμφωνα με την BaFin, που είναι η ρυθμιστική αρχή λογιστικής της Γερμανίας από το 2022.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Deutsche απέκρυψε από την ετήσια έκθεση επί του ισολογισμού του 2019, ότι ο αναβαλλόμενος φόρος (DTC) ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβανόταν τότε στα εποπτικά της κεφάλαια, αφορούσε την κάλυψη ισόποσων ζημιών που είχε υποστεί η γερμανική τράπεζα από τη θυγατρική της στις ΗΠΑ. Αντιθέτως στην ετήσια έκθεση του 2019 υποστηριζόταν ότι η μελλοντική δραστηριότητα στις ΗΠΑ θα ήταν κερδοφόρος , χωρίς αυτό να αιτιολογείται (η τράπεζα ήλπιζε να αντισταθμίσει τις απώλειες έναντι μελλοντικών κερδών στις ΗΠΑ) .

Με τη γνωστοποίηση της ανακοίνωσης της Bafin οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν 1,4% στις πρωινές συναλλαγές , ποσοστό υπερδιπλάσιο από τις απώλειες του DAX που υποχωρούσε κατά 0,6%.

Ωστόσο, η Deutsche δεν υποχρεούται να δημοσιεύσει διορθωμένο νέο ισολογισμό για το 2019 και δεν αντιμετωπίζει πρόστιμο ή άλλη κύρωση για την παραβίαση των διεθνών λογιστικών προτύπων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v