Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Πρώτη φορά από το 2022 αυξήθηκε η ζήτηση για δάνεια από τα νοικοκυριά

Η ζήτηση δανείων από τις επιχειρήσεις συνέχισε να μειώνεται λόγω των χαμηλότερων επενδύσεων και των υψηλότερων επιτοκίων στα επιχειρηματικά δάνεια.

Ευρωζώνη: Πρώτη φορά από το 2022 αυξήθηκε η ζήτηση για δάνεια από τα νοικοκυριά

Η ζήτηση δανείων από τα νοικοκυριά της Ευρωζώνης αυξήθηκε για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, καθώς ανταποκρίνονται στις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης των αγορών κατοικίας, στο χαμηλότερο κόστος δανεισμού και στην αυξημένη εμπιστοσύνη στις οικονομικές προοπτικές.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι «η βελτίωση των προοπτικών της αγοράς κατοικίας», ιδίως στη Γερμανία, ήταν ο κύριος παράγοντας πίσω από την ανάκαμψη της ζήτησης για στεγαστικά δάνεια και καταναλωτική πίστη, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνά της στις τράπεζες.

Ωστόσο, η ζήτηση δανείων από τις επιχειρήσεις συνέχισε να μειώνεται λόγω των χαμηλότερων επενδύσεων και των υψηλότερων επιτοκίων στα επιχειρηματικά δάνεια. Οι τράπεζες χαλάρωσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τα δάνεια των νοικοκυριών, αλλά τους αυστηροποίησαν για τις επιχειρήσεις -ιδίως για τα δάνεια εμπορικών ακινήτων, ανέφερε η ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v