Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο φορολογικό πακέτο παρουσιάζει η Τουρκία

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο να διευρύνουν τη φορολογική βάση και να συμβάλουν στις προσπάθειες για την επιβράδυνση του καυτού πληθωρισμού με τη σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής.

Νέο φορολογικό πακέτο παρουσιάζει η Τουρκία

Η Τουρκία πρόκειται να παρουσιάσει μια αναθεώρηση της εταιρικής φορολογίας, συμπεριλαμβανομένου ενός ελάχιστου συντελεστή 10%, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούν να στηρίξουν την οικονομία της χώρας που ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια και να ενισχύσουν τα κρατικά ταμεία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι έτοιμο να ανακοινώσει ένα νέο φορολογικό πακέτο στο κοινοβούλιο ήδη από σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο να διευρύνουν τη φορολογική βάση και να συμβάλουν στις προσπάθειες για την επιβράδυνση του καυτού πληθωρισμού με τη σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής. Έρχονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης, το οποίο ξεκίνησε μετά την επανεκλογή του Ερντογάν τον περασμένο Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v