Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Νέες κυρώσεις εναντίον Ισραηλινών εποίκων στη Δ. Όχθη

Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών κυρώσεων προστίθενται και ισραηλινές μαχητικές ομάδες, οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για «σοβαρές και συστηματικές» παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στην περιοχή.

ΕΕ: Νέες κυρώσεις εναντίον Ισραηλινών εποίκων στη Δ. Όχθη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε τη Δευτέρα μια νέα σειρά κυρώσεων σε Ισραηλινούς εποίκους και Ισραηλινές μαχητικές ομάδες που ευθύνονται, κατά τη γνώμη της, για «σοβαρές και συστηματικές» παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ΕΕ προσθέτει άλλα πέντε άτομα και τρεις οντότητες στον κατάλογό της με εποίκους και ομάδες «εξτρεμιστών» ή άλλων «βίαιων μαχητών», σύμφωνα με δήλωση του Συμβουλίου της ΕΕ, που εκπροσωπεί τους 27.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των προσώπων και οντοτήτων που έχουν εγγραφεί στη λίστα φτάνει τα 14, μετά από μια πρώτη ανακοίνωση κυρώσεων τον Απρίλιο.

Η Δυτική Όχθη, που κατέχεται από το Ισραήλ από το 1967, έχει δει μια αναζωπύρωση της βίας από τις αρχές του περασμένου έτους, ειδικά μετά τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που ξέσπασε στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση βίζας για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι οργανώσεις που στοχοποιούνται αυτή τη φορά είναι οι Moshe’s Farm, Zvi’s Farm και η ομάδα Tzav 9, που κατηγορούνται ειδικότερα ότι εμπόδισαν την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας και καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας μέσω «βίαιων ενεργειών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ των πέντε ατόμων που επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι οι Moshe Sharvit και Zvi Bar Yosef, οι ηγέτες των αποικιών Moshe’s Farm και Zvi’s Farm. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ήδη υποβληθεί, από την άνοιξη, στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Οι άλλοι τρεις είναι ο Isaschar Manne, ο Ben-Zion “Bentzi” Gopstein (η οργάνωση του οποίου η Lehava επιβλήθηκε τον Απρίλιο από την ΕΕ) και ο Baruch Marzel, οι οποίοι “ζήτησαν ανοιχτά την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων”, ανέφερε η δήλωση.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v