Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα παρουσιάσει σχέδιο για τη συγκράτηση των ενοικίων

Το σχέδιο προβλέπει την κατάργηση φοροελαφρύνσεων για τους εκμισθωτές κατοικιών που αυξάνουν το ενοίκιο πάνω από 5% τον χρόνο.

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα παρουσιάσει σχέδιο για τη συγκράτηση των ενοικίων

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα αποκαλύψει την Τρίτη στη Νεβάδα νέο σχέδιογια τη συγκράτηση των αυξήσεων στα ενοίκια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τρεις πηγές της Washington Post. 

Η πρωτοβουλία αντανακλά την προσπάθεια του Λευκού Οίκου να αντιμετωπίσει τη γενικευμένη αγανάκτηση των ψηφοφόρων με το υψηλό κόστος στέγασης.

Στη Νεβάδα έχει καταγραφεί μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο κόστος στέγασης στις ΗΠΑ και οι Δημοκρατικοί ανησυχούν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να κερδίσει την πολιτεία στις εκλογές του Νοεμβρίου. 

Το σχέδιο του Μπάιντεν, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο, προβλέπει την κατάργηση φοροελαφρύνσεων για τους εκμισθωτές κατοικιών που αυξάνουν το ενοίκιο πάνω από 5% τον χρόνο, ανέφεραν οι πηγές. 

Το μέτρο θα αφορά μόνο τους εκμισθωτές που έχουν στην ιδιοκτησία τους πάνω από 50 κατοικίες, που αντιστοιχούν περίπου στις μισές ενοικιαζόμενες ιδιοκτησίες. 

Δεν θα αφορά υπό κατασκευή κατοικίες, ώστε να μην αποθαρρύνει την κατασκευή νέων κατοικιών. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v