Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Καλές οι τρεις τελευταίες μετρήσεις του πληθωρισμού

Η Fed δεν θα περιμένει ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στο 2% για να μειώσει τα επιτόκια, διαμήνυσε ο Πάουελ. Βλέπει ομαλή προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας.

Πάουελ: Καλές οι τρεις τελευταίες μετρήσεις του πληθωρισμού

O πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι τρεις τελευταίες μετρήσεις του πληθωρισμού κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 έδειξαν ότι σημειώνεται «περαιτέρω πρόοδος» στην επιστροφή του ρυθμού αύξησης των τιμών στον στόχο του 2%. 

«Στο δεύτερο τρίμηνο, βασικά, κάναμε περαιτέρω πρόοδο» υπογράμμισε ο Πάουελ σε εκδήλωση στην Οικονομική Λέσχη της Ουάσιγκτον. «Είχαμε τρεις καλύτερες μετρήσεις και αν τις λάβεις συνολικά υπόψη, είναι μια αρκετά καλή εξέλιξη» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Πάουελ εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία δεν είναι αντιμέτωπη με μεγάλες αναταράξεις ή με ύφεση. 

Μια ανώμαλη προσγείωση δεν αποτελεί το πιο πιθανό σενάριο ή ένα πιθανό σενάριο για τις ΗΠΑ, υπογράμμισε. 

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι η Fed δεν θα περιμένει ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στο 2% για να μειώσει τα επιτόκια. Το ζητούμενο για την κεντρική τράπεζα είναι να έχει αυτοπεποίθηση ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τα κάτω. Περισσότερες καλές μετρήσεις θα ενισχύσουν αυτή την αυτοπεποίθηση, ανέφερε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v