Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Mea Culpa» Λάρι Φινκ για το bitcoin

Tο πολιτικό ρίσκο και η άνοδος του δημόσιου χρέους είναι κάποιοι από τους λόγους για να επενδύσει κανείς στο bitcoin, υποστήριξε ο CEO της BlackRock.

«Mea Culpa» Λάρι Φινκ για το bitcoin

Το bitcoin μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για τους επενδυτές ως «καταφύγιο» απέναντι στην κυβερνητική αστάθεια, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο CNBC ο CEO της BlackRock, Λάρι Φινκ.

Ο Φινκ δήλωσε ότι ενώ αρχικά ήταν επιφυλακτικός όσον αφορά τις προοπτικές του bitcoin πλέον πιστεύει ότι το κρυπτονόμισμα έχει μέλλον.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι το bitcoin έχει θέση στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια» τόισε τη Δευτέρα στην εκπομπή Squawk on the Street, αποκαλώντας το κρυπτονόμισμα «ψηφιακό χρυσό».

Η BlackRock έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παίχτη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. 

Το iShares Bitcoin Trust είναι το μεγαλύτερο ETF που διαπραγματεύεται bitcoin. 

O Φινκ υποστήριξε ότι το πολιτικό ρίσκο και η άνοδος του δημόσιου χρέους είναι κάποιοι από τους λόγους για να έχουν οι επενδυτές bitcoin.

«Δεν προσπαθώ να πω ότι δεν υπάρχει κακή χρήση, όπως με οτιδήποτε άλλο, αλλά είναι ένα νόμιμο χρηματοοικονομικό εργαλείο που σoυ επιτρέπει να έχεις κάποιες αποδόσεις από μη συσχετιζόμενα στοιχεία ενεργητικού» υπογράμμισε. 

«Πιστεύω, όμως, ότι είναι ένα εργαλείο στο οποίο επενδύεις όταν είσαι πιο φοβισμένος. Είναι ένα εργαλείο στο οποίο επενδύεις όταν πιστεύεις ότι χώρες μειώνουν την αξία του νομίσματος τους μέσω υπερβολικών ελλειμμάτων και κάποιες χώρες το κάνουν» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v