Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γαλλία αναβάλλει αυξήσεις στο ρεύμα που ζητούσε η ρυθμιστική αρχή

Ο πληθωρισμός ενέργειας ήταν κεντρικό ζήτημα στις επίμαχες εκλογές. Η επόμενη κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το αίτημα της ρυθμιστικής αρχής για υψηλότερα τιμολόγια. Οι διαχειριστές θέλουν να επενδύσουν €100 δισ. ευρώ έως το 2040 στα δίκτυα.

Η Γαλλία αναβάλλει αυξήσεις στο ρεύμα που ζητούσε η ρυθμιστική αρχή

Η απερχόμενη κυβέρνηση της Γαλλίας ανέστειλε τις αυξήσεις των τιμολογίων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας κατά σχεδόν 5% που επρόκειτο να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας.

Ο πληθωρισμός της ενέργειας ήταν ένα επίμαχο ζήτημα στις βουλευτικές εκλογές αυτού του μήνα, οι οποίες δεν οδήγησαν σε σαφή πλειοψηφία για ένα κόμμα. Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει το αίτημα της ρυθμιστικής αρχής για υψηλότερα τιμολόγια.

Ο υπουργός Ενέργειας της Γαλλίας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια δίμηνη προθεσμία που επιτρέπει ο νόμος για να ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή να επανεξετάσει την απόφασή της για τα νέα τέλη, ανέφερε σε δήλωσή της τη Δευτέρα η Επιτροπή deregulation de l'Energie. Αυτό σημαίνει ότι οι αυξήσεις δεν θα ισχύουν από την 1η Αυγούστου.

Ο διαχειριστής ηλεκτρικού δικτύου της χώρας είπε φέτος ότι πρέπει να επενδύσει περίπου 100 δισ. ευρώ έως το 2040 για να αναβαθμίσει το δίκτυο και να συνδέσει τμήματα και να αυξήσει τη χωρητικότητας για να καλύψει φορτία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως μέρος της πράσινης στροφής της χώρας.

Ο φορέας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Enedis εκτίμησε φέτος ότι θα χρειαστεί επίσης να επενδύσει 96 δισ. ευρώ την περίοδο 2022-40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v