Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χακάν Φιντάν: Το Ισραήλ δεν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο

«Το Ισραήλ και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαπράττουν νέες σφαγές κάθε φορά που υπάρχει θετικό κλίμα. Αυτό δείχνει ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία πρόθεση για ειρήνη», είπε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Χακάν Φιντάν: Το Ισραήλ δεν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν ζήτησε να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο Ισραήλ το οποίο, όπως είπε, «δεν έχει καμία πρόθεση για ειρήνευση» στη Γάζα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ.

«Το Ισραήλ και ο (πρωθυπουργός Μπενιαμίν) Νετανιάχου διαπράττουν νέες σφαγές κάθε φορά που υπάρχει θετικό κλίμα. Αυτό δείχνει ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία πρόθεση για ειρήνη», είπε ο Φιντάν. «Το γεγονός ότι η Χαμάς αποδέχεται όρους για εκεχειρία θεωρείται από το Ισραήλ ως ένδειξη αδυναμίας και παράδοσης, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο», επέμεινε.

«Μετά την επίθεση εναντίον αμάχων στο Χαν Γιουνίς χθες, καταλαβαίνουμε ότι η πρόθεση του Ισραήλ δεν είναι να βάλει τέλος σε αυτή τη σύγκρουση αλλά να συνεχίσει την πολιτική εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού», πρόσθεσε ο Φιντάν.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, από τα ισραηλινά πλήγματα στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Αλ Μαουάσι, κοντά στο Χαν Γιουνίς, σκοτώθηκαν 92 Παλαιστίνιοι. Η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας έκανε από την πλευρά της λόγο για 20 νεκρούς στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι, στην Πόλη της Γάζας.

Το Ισραήλ επιμένει ότι στον τομέα του Χαν Γιουνίς ο στόχος του ήταν δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, ο Μοχάμεντ Ντέιφ και το Ράφα Σαλάμα, ο αρχηγός του στρατιωτικού βραχίονα της οργάνωση και ο διοικητής του Χαν Γιουνίς, αντίστοιχα.

«Αφού η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είχε γίνει δεκτή, έστω και δυσκολία, από τη Χαμάς, το Ισραήλ θα έπρεπε να την αποδεχθεί το συντομότερο δυνατόν και να βάλει τέλος στην αιματοχυσία», είπε ο Φιντάν. «Διαφορετικά, θα υπάρξουν περισσότεροι νεκροί, σφαγές και αστάθεια και εμείς δεν το θέλουμε αυτό», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v