Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυροβολισμοί κατά Τραμπ, απομακρύνθηκε αιμόφυρτος από τις μυστικές υπηρεσίες

Στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο Τραμπ απομακρύνθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες σηκώνοντας τη γροθιά του. «Είναι καλά» σύμφωνα με εκπρόσωπό του. Νεκρός ο δράστης.

Πυροβολισμοί κατά Τραμπ, απομακρύνθηκε αιμόφυρτος από τις μυστικές υπηρεσίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε εσπευσμένα εκτός σκηνής από άντρες των μυστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έπεσε αφού ακούστηκε ο θόρυβος και στη συνέχεια οδηγήθηκε προς την αυτοκινητοπομπή του από ένοπλους πράκτορες με αίμα να είναι ορατό στο δεξί του αυτί. Ο Τραμπ σήκωσε τη γροθιά του πριν τον βάλουν σε ένα όχημα. 

Ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Στίβεν Τσέουνγκ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος «είναι καλά» και υπόκειται σε ιατρικό έλεγχο σε τοπική ιατρική μονάδα.  Ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο Τραμπ είναι ασφαλής μετά από περιστατικό σε προεκλογική συγκέντρωση. 

O Λευκός Οίκος έκανε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει λάβει μια πρώτη ενημέρωση για το περιστατικό.

Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα.

Το ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα που είναι αρμόδιο για την προστασία προσωπικοτήτων στις ΗΠΑ (η Secret Service) ανακοίνωσε πως ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης εναντίον του υποψήφιου της αμερικανικής δεξιάς στην Πενσιλβάνια χθες Σάββατο «εξουδετερώθηκε» από μέλη του αφού πυροβόλησε επανειλημμένα από υπερυψωμένη θέση «έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης».

Διευκρίνισε πως ο φερόμενος ως δράσης «απεβίωσε».

 

Η μυστική υπηρεσία αντέδρασε λαμβάνοντας μέτρα προστασίας και «ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής», αφού απομακρύνθηκε εσπευσμένα από τον χώρο όπου επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της Άντονι Γκουλιέλμι μέσω X.

«Ένας παριστάμενος σκοτώθηκε, άλλοι δύο τραυματίστηκαν και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Διενεργείται έρευνα για το συμβάν αυτή τη στιγμή και η μυστική υπηρεσία ειδοποίησε επίσημα το ομοσπονδιακό γραφείο έρευνας», το FBI, συμπλήρωσε ο κ. Γκουλιέλμι.

Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 18:15 (τοπική ώρα· 01:15 ώρα Ελλάδας), πάντα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σώματος.

Την πληροφορία ότι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ βρισκόταν εκτός της περιμέτρου ασφαλείας της μυστικής υπηρεσίας έδωσε νωρίτερα στο CNN ο εισαγγελέας της κομητείας Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας (βορειοανατολικά), ο Ρίτσαρντ Γκόλντιγκερ. «Δεν γνωρίζω πώς έφθασε εκεί, ή πού ήταν, πάντως βρισκόταν εκτός» του χώρου όπου γινόταν η προεκλογική εκδήλωση, εξήγησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v