Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις νεκροί από συντριβή επιβατικού αεροσκάφους στη Μόσχα

Τα αίτια του δυστυχήματος, σε δασώδη περιοχή κοντά στην πόλη Κολομνά, δεν είναι σαφή. Πρόκειται για την τρίτη συντριβή Sukhoi Superjet από το 2008.

Τρεις νεκροί από συντριβή επιβατικού αεροσκάφους στη Μόσχα

Ένα επιβατικό αεροσκάφος Sukhoi Superjet συνετρίβη στην περιοχή της Μόσχας, ενώ τα τρία μέλη του πληρώματος θεωρούνται νεκρά, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη σε δασώδη περιοχή κοντά στην πόλη Κολομνά, όπως και ότι δεν υπήρξαν άλλα θύματα εκτός από τα μέλη του πληρώματος. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι σαφή.

Η κρατική κατασκευάστρια εταιρεία United Aircraft Corporation (UAC) ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο πραγματοποιούσε δοκιμαστική πτήση μετά από επισκευές και ανήκε στην Gazpromavia, μια αεροπορική εταιρεία που ανήκει στον γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom.

Το αεροσκάφος ήταν εξοπλισμένο με έναν κινητήρα SaM146, σύμφωνα με τον ελβετικό πάροχο πληροφοριών αεροπορίας ch-aviation. Οι κινητήρες κατασκευάζονται από μια γαλλο-ρωσική κοινοπραξία.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δυσκολεύονται να εισάγουν ανταλλακτικά για αεροσκάφη από το 2022, όταν επιβλήθηκαν οι δυτικές κυρώσεις. Η UAC αναπτύσσει μια έκδοση του Sukhoi Superjet που υποκαθιστά πλήρως τις εισαγωγές, αλλά η παραγωγή του δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Η σημερινή ήταν η τρίτη συντριβή Sukhoi Superjet από το 2008, όταν παρουσιάστηκε το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος που αναπτύχθηκε στη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Περίπου 150 απ' αυτά τα αεροσκάφη βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία.

Η πρώτη συντριβή σημειώθηκε σε επίδειξη στην Ινδονησία, κατά την οποία σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι. Το δεύτερο αεροσκάφος συνετρίβη κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, με αποτέλεσμα 41 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v