Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Τρέχουν οι εξαγωγές με τον ταχύτερο ρυθμό 15μήνου

Οι εξαγωγές μικροτσίπ και αυτοκινήτων αποτέλεσαν μοχλό της ανόδου. Οι κατασκευαστές βιάζονται να υποβάλουν παραγγελίες πριν από τους δασμούς που αναμένονται από έναν αυξανόμενο αριθμό εμπορικών εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ.

Κίνα: Τρέχουν οι εξαγωγές με τον ταχύτερο ρυθμό 15μήνου

Συνολικά οι εξαγωγές της Κίνας στον πλανήτη αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό τους σε 15 μήνες τον Ιούνιο, ενισχυμένες από τις πωλήσεις αυτοκινήτων, οικιακών ηλεκτρονικών ειδών και ημιαγωγών, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν απροσδόκητα εν μέσω ασθενούς εγχώριας ζήτησης.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι κατασκευαστές βιάζονται να υποβάλουν παραγγελίες πριν από τους δασμούς που αναμένονται από έναν αυξανόμενο αριθμό εμπορικών εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ.

Υπήρξαν εκκλήσεις για περαιτέρω μέτρα τόνωσης από την κυβέρνηση, καθώς η οικονομία των 18,6 τρισ. δολ. αγωνίζεται να διατηρήσει δυναμική.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,6% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο στα 307,8 δισ. δολ. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, οι εξαγωγές ανήλθαν συνολικά σε 1,7 τρισ. δολάρια, αυξημένες κατά 3,6% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης στο 15μηνο.

Οι εξαγωγές αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 18,9% σε αξίας το πρώτο εξάμηνο και κατά 25,3% σε όγκο, εν μέσω χαμηλότερων τιμών εξαγωγής. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών ειδών οικιακής χρήσης αυξήθηκαν κατά 14,8% σε αξία, αλλά παρουσίασαν ακόμη ταχύτερη αύξηση σε όγκο κατά 24,9%.

Οι εξαγωγές ημιαγωγών (μικροτσίπ) αυξήθηκαν κατά 21,6% σε ετήσια βάση σε αξία και κατά 9,5% σε όγκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v