Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίμπησε στο 2,5% ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιούνιο

Ο εναρμονισμένος με την ΕΕ ετήσιος πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ επιβραδύνθηκε ελαφρώς τον Ιούνιο στο 2,5% σε σύγκριση με την ένδειξη 2,6% του Μαΐου.

Τσίμπησε στο 2,5% ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιούνιο

Οι τιμές καταναλωτή στη Γαλλία αυξήθηκαν 2,5% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία INSEE, επιβεβαιώνοντας την προκαταρκτική μέτρησή της που δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουνίου.

Ο εναρμονισμένος με την ΕΕ ετήσιος πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ επιβραδύνθηκε ελαφρώς τον Ιούνιο σε σύγκριση με την ένδειξη 2,6% του Μαΐου.

Αυτή η ελαφρά επιβράδυνση οφειλόταν στον ασθενέστερο πληθωρισμό των τιμών της ενέργειας, ιδίως για τα προϊόντα πετρελαίου, καθώς και στις μικρότερες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων, έδειξαν τα στοιχεία.

Ωστόσο, οι τιμές των υπηρεσιών επιταχύνθηκαν ελαφρά, ενώ οι τιμές των μεταποιημένων προϊόντων και του καπνού παρέμειναν σταθερές.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν 0,2% τον Ιούνιο μετά από άνοδο 0,1% τον Μάιο, σύμφωνα με το INSEE, αναθεωρώντας ελαφρά προς τα πάνω την προηγούμενη ανάγνωσή του για άνοδο 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v