Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΥΤ: Σύμβουλοι του Μπάιντεν συζητούν πώς θα τον πείσουν να αποσυρθεί

Πρόσωπα από τον κύκλο του Αμερικανού προέδρου θέλουν να τον πείσουν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ και ότι θα ήταν καλύτερο για το κόμμα να κάνει στην άκρη, ανέφεραν πηγές των NYT. Διαψεύδει το δημοσίευμα ο Λευκός Οίκος.

ΝΥΤ: Σύμβουλοι του Μπάιντεν συζητούν πώς θα τον πείσουν να αποσυρθεί

Ορισμένοι μακροχρόνιοι βοηθοί και σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έχουν πειστεί ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από την κούρσα επανεκλογής και τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να βρουν τρόπους να τον πείσουν ότι θα έπρεπε να το κάνει, σύμφωνα με τρεις πηγές. 

Μια μiκρή ομάδα συμβούλων του Μπάιντεν στην κυβέρνησή του όσο και στην προεκλογική του εκστρατεία είπαν ότι πρέπει να πείσουν τον πρόεδρο για διάφορα ζητήματα.

Ειδικότερα, είπαν ότι πρέπει να πείσουν τον πρόεδρο, ο οποίος παραμένει σίγουρος για τη δυναμική της εκστρατείας του, ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Πρέπει να τον πείσουν ότι ένας άλλος υποψήφιος, όπως η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, θα μπορούσε να κερδίσει τον Τραμπ. Και πρέπει να διαβεβαιώσουν τον κ. Μπάιντεν ότι αν κάνει στην άκρη, η διαδικασία για την επιλογή άλλου υποψηφίου θα είναι εύρυθμη και δεν θα οδηγήσει σε χάος στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Αυτές οι συζητήσεις αναφέρθηκαν σε τρεις καλά πληροφορημένες τον New York Times. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάποια από τις συζητήσεις έφτασε στον ίδιο τον Μπάιντεν, είπε μια από τις πηγές.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε τις πληροφορίες. «Αναμφισβήτητα, αυτό δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Η ομάδα του προέδρου Μπάιντεν τον στηρίζει σθεναρά».

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πιο κοντά στον πρόεδρο, μια ομάδα που περιλαμβάνει μερικούς από τους μακροβιότερους συμβούλους του και μέλη της οικογένειάς του, παραμένουν ανένδοτοι ότι ο Μπάιντεν θα παραμείνει στην κούρσα. Άτομο που γνωρίζει την ομάδα είπε ότι τέτοιες συνομιλίες δεν γίνονται στον κύκλο που βρίσκεται πιο κοντά στον κ. Μπάιντεν, ότι ο πρόεδρος εξακολουθεί να είναι προσηλωμένος στην παραμονή του στην κούρσα και ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι ο καταλληλότερος για να νικήσει τον Τραμπ.

Οι συζητήσεις γίνονταν έξω από αυτόν τον στενό κύκλο, ανέφεραν οι New York Times. 

Ανάμεσα στα μεγαλύτερα εμπόδια που βλέπουν αυτοί οι σύμβουλοι και βοηθοί του προέδρου είναι να πείσουν τον κ. Μπάιντεν ότι δεν μπορεί να κερδίσει. Ο πρόεδρος είπε στους έμπιστους του πριν από την καταστροφική του τηλεμαχία στις 27 Ιουνίου ότι πίστευε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει μια δεύτερη θητεία από ό,τι έχει η Χάρις, σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας. Δύο άνθρωποι κοντά στον πρόεδρο είπαν ότι παρέμεινε πεπεισμένος ότι είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει από εκείνη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v