Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρονοτριβεί σκόπιμα στις διαπραγματεύσεις το Ισραήλ, επιμένει η Χαμάς

«Η "κατοχή" συνεχίζει την πολιτική της να κερδίσει χρόνο και να ματαιώσει αυτόν τον γύρο διαπραγματεύσεων, όπως και τους προηγούμενους», τόνισε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. Εν τω μεταξύ, επίκειται παράδοση αμερικανικών πυρομαχικών στο Ισραήλ.

Χρονοτριβεί σκόπιμα στις διαπραγματεύσεις το Ισραήλ, επιμένει η Χαμάς

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει ακόμη ενημέρωση από διαμεσολαβητές σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα κατηγορεί το Ισραήλ ότι «χρονοτριβεί» σκοπίμως για να κερδίσει χρόνο και να ματαιώσει τον τρέχοντα γύρο διαπραγματεύσεων.

«Η κατοχή (σ.σ. το Ισραήλ) συνεχίζει την πολιτική της να χρονοτριβεί για να κερδίσει χρόνο και να ματαιώσει αυτόν τον γύρο διαπραγματεύσεων, όπως έκανε σε προηγούμενους γύρους», τόνισε η Χαμάς.

Η ανακοίνωση εκδίδεται καθώς διαμεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, έχουν εντείνει τις προσπάθειες αυτή την εβδομάδα για τη σύναψη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς με ανταλλαγή την αποφυλάκιση Παλαιστινίων από φυλακές στο Ισραήλ.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον συντονιστή του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή Μπρετ ΜακΓκερκ και συζήτησαν την πρόοδο στην επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα.

Ο Γκάλαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, τόνισε ότι συνομίλησαν επίσης για «την παράδοση κρίσιμης σημασίας πυρομαχικών, ορισμένα από τα οποία θα σταλούν στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες ημέρες».

Εν τω μεταξύ, η ομάδα των Ισραηλινών διαπραγματευτών μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη στο Κάιρο, για να συνεχίσει τις συνομιλίες για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα, ανακοίνωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τους διαπραγματευτές που επέστρεψαν από την Ντόχα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v