Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει το wallet η Apple και αποφεύγει τα πρόστιμα

Συμβιβασμός με τις Βρυξέλλες. Οι καταναλωτές στην Ευρώπη θα μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά ψηφιακά πορτοφόλια για να πληρώνουν αγαθά και υπηρεσίες στα ταμεία.

Ανοίγει το wallet η Apple και αποφεύγει τα πρόστιμα

Η Apple απέφυγε την απειλή προστίμων από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφωνώντας να ανοίξει την τεχνολογία του πορτοφολιού κινητής τηλεφωνίας της (NFC) σε άλλους παρόχους δωρεάν για μια δεκαετία.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, ο διακανονισμός βάζει τέλος σε μια έρευνα σχετικά με την αυστηρά φυλασσόμενη τεχνολογία πληρωμών του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα. Η ΕΕ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι ο περιορισμός της πρόσβασης στην τεχνολογία ισοδυναμεί με κατάχρηση της ισχύος της στην αγορά.

"Η Apple δεσμεύτηκε να επιτρέψει στους αντιπάλους να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία 'tap and go' των iPhones", δήλωσε η επικεφαλής της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Η απόφαση θα εμποδίσει την Apple "να αποκλείσει άλλα πορτοφόλια κινητής τηλεφωνίας από το οικοσύστημα του iPhone".

Σύμφωνα με τον διακανονισμό της ΕΕ, οι καταναλωτές στην Ευρώπη θα μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά ψηφιακά πορτοφόλια για να πληρώνουν αγαθά και υπηρεσίες στα ταμεία. Οι δεσμεύσεις παραμένουν σε ισχύ για 10 χρόνια και η Apple κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 10% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων της αν παραβιάσει τη συμφωνία.

Το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple επιτρέπει στους καταναλωτές να αποθηκεύουν εικονικές χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες στα iPhone, καθώς και κρατήσεις εισιτηρίων. Πλέον, θα επιτρέπει σε τρίτους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία πληρωμών της Apple, προκειμένου να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν εναλλακτικά πορτοφόλια για κινητά, δήλωσε η Επιτροπή.

Σε απάντηση του διακανονισμού, η Apple δήλωσε ότι επεκτείνει την πρόσβαση στο τσιπ πληρωμών της στην Ευρώπη, ενώ επιτρέπει επίσης ανέπαφες συναλλαγές για κλειδιά αυτοκινήτων και σπιτιών, εταιρικές ταυτότητες, κάρτες επιβράβευσης και εισιτήρια εκδηλώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v