Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Comeback σε ανάπτυξη για τη βρετανική οικονομία

Η βρετανική οικονομία βγήκε τον Μάιο από τη στασιμότητα του Απριλίου και από τη μικρή ύφεση που είχε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Τα στοιχεία στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών.

Comeback σε ανάπτυξη για τη βρετανική οικονομία

Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάιο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Οπως μεταδίδει το CNBC, το ποσοστό ήταν υψηλότερο από την αύξηση 0,2% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων.

Η βρετανική οικονομία εξήλθε από μια μικρή ύφεση που είχε το πρώτο τρίμηνο του έτους και στη συνέχεια σημείωσε στασιμότητα τον Απρίλιο.

Ο κυρίαρχος τομέας των υπηρεσιών της χώρας παρουσίασε ανάπτυξη 0,3% τον Μάιο.

Η Goldman Sachs αναβάθμισε την περασμένη εβδομάδα την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τη συντριπτική νίκη του αριστερού Εργατικού Κόμματος στις γενικές εκλογές της χώρας.

Οι Εργατικοί, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία στις γενικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, δήλωσαν ότι η ανάπτυξη αποτελεί πλέον την "εθνική αποστολή" της κυβέρνησης και ελπίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν στην ανύψωση μιας οικονομίας που έχει υποαποδώσει σε σχέση με τις άλλες μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Την ίδια ώρα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v