Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ορυχεία: Πώς η ψηφιοποίηση μηδενίζει το ανθρώπινο λάθος

Με τη χρήση εξελιγμένων αισθητήρων και συστημάτων ελέγχου, γιγάντιοι εκσκαφείς μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα πραγματοποιώντας μία σειρά από πολύπλοκες λειτουργίες με ακρίβεια. Παραδείγματα από Κίνα...

Ορυχεία: Πώς η ψηφιοποίηση μηδενίζει το ανθρώπινο λάθος

Σε μία υπερσύγχρονη αίθουσα ελέγχου με έξι μεγάλες οθόνες υψηλής ευκρίνειας γίνεται μετάδοση εικόνων σε πραγματικό χρόνο από τη λειτουργία ορυχείων άνθρακα.

Ένας εκσκαφέας γιγαντιαίων διαστάσεων θρυμματίζει μία φλέβα άνθρακα και προχωράει, καθώς το φορτώνει σε ένα φορτηγό.

Ο εκσκαφέας έχει ύψος 20 μέτρων, ενώ ελέγχεται από τον οδηγό του, Γουάνγκ Γιονγκσένγκ, ο οποίος κάθεται σε μία καμπίνα τηλεχειρισμού του βαρέως οχήματος που βρίσκεται σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το πεδίο του ορυχείου στην πόλη Χολίνγκολ στην Αυτόνομη Περιφέρεια Εσωτερικής Μογγολίας.

Η εισαγωγή της τεχνολογίας ελέγχου της λειτουργίας των ορυχείων από απόσταση έχει πλέον μεταμορφώσει τους χειριστές των εκσκαφέων από εργαζόμενους του “μαύρου κολάρου” σε εργαζόμενους του “λευκού κολάρου”, καθώς εργάζονται εκτός του ανθυγιεινού περιβάλλοντος των ορυχείων.

Με τη χρήση εξελιγμένων αισθητήρων και συστημάτων ελέγχου, γιγάντιοι εκσκαφείς μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα πραγματοποιώντας μία σειρά από πολύπλοκες λειτουργίες με ακρίβεια. Έτσι, μηδενίζεται η πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, αλλά και μειώνονται οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τους χειροκίνητους χειρισμούς των μηχανημάτων και του εξοπλισμού των ορυχείων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v