Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PwC: Μαζικές απολύσεις στην Κίνα μετά την απώλεια πελατών

Τουλάχιστον 100 υπάλληλοι από διάφορες ομάδες στα γραφεία της PwC China στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και άλλες τοποθεσίες απολύονται.

PwC: Μαζικές απολύσεις στην Κίνα μετά την απώλεια πελατών

Η PricewaterhouseCoopers μειώνει το προσωπικό σε όλες τις δραστηριότητές της στην Κίνα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, αφού η έξοδος εταιρικών πελατών μείωσε τις προοπτικές εσόδων της λογιστικής εταιρείας στη χώρα.

Τουλάχιστον 100 υπάλληλοι από διάφορες ομάδες στα γραφεία της PwC China στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και άλλες τοποθεσίες απολύονται, δήλωσαν οι πηγές του Bloomberg. Περισσότερο από το ήμισυ μιας ομάδας απολύθηκε, σύμφωνα με έναν από τους ανθρώπους. Ο τελικός απολογισμός των περικοπών σε όλη την εταιρεία δεν ήταν άμεσα σαφής.

"Υπό το πρίσμα των αλλαγών στο εξωτερικό περιβάλλον, κάνουμε κάποιες προσαρμογές για την καλύτερη βελτιστοποίηση της οργανωτικής μας δομής ώστε να ευθυγραμμιστούμε με τη ζήτηση της αγοράς", δήλωσε εκπρόσωπος της PwC απαντώντας σε ερώτημα του Bloomberg News. Η εταιρεία δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων που κόπηκαν.

"Αυτές οι προσαρμογές είναι μια δύσκολη απόφαση. Επικοινωνούμε ενεργά με τους ανθρώπους μας και θα διασφαλίσουμε ότι το σχέδιο είναι σύμφωνο με όλους τους σχετικούς εργατικούς νόμους στην Κίνα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v