Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσικοί πύραυλοι με δυτικά εξαρτήματα χτυπούν το Κίεβο

Ο τύπος του ρωσικού πυραύλου που χτύπησε το παιδικό νοσοκομείο του Κιέβου χθες Δευτέρα χρησιμοποιεί δυτικά εξαρτήματα. Το Κρεμλίνο έχει καταφέρει να αποφεύγει τις κυρώσεις.

Ρωσικοί πύραυλοι με δυτικά εξαρτήματα χτυπούν το Κίεβο

Ο τύπος του ρωσικού πυραύλου που κατέστρεψε ένα παιδικό νοσοκομείο του Κιέβου βασίζεται σε εξαρτήματα δυτικού σχεδιασμού, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες και Ουκρανούς αξιωματούχους, γεγονός που δείχνει την επιτυχία του Κρεμλίνου να αποφύγει τις κυρώσεις.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, o Kh-101, που καταγράφηκε από κάμερα ένα δευτερόλεπτο πριν χτυπήσει το αντικαρκινικό νοσοκομείο τη Δευτέρα, είναι ένας από τους πιο προηγμένους πυραύλους κρουζ της Ρωσίας και κρίσιμος για την εντεινόμενη εκστρατεία αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Ουκρανίας.

Η Ρωσία κατασκευάζει σχεδόν οκτώ φορές περισσότερους Kh-101 από ό,τι πριν από την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία το 2022 - και εξακολουθεί να εξαρτάται από ανταλλακτικά δυτικών χωρών, ιδίως τις ΗΠΑ.

δυτική τεχνολογία τους επιτρέπει να κατασκευάσουν αυτούς τους πιο έξυπνους πυραύλους, οι οποίοι επιτρέπουν στις τρομοκρατικές επιθέσεις τους να περνούν από την αγωνιζόμενη αεράμυνά μας", δήλωσε η Olena Bilousova, επικεφαλής της έρευνας για τις κυρώσεις στο Ινστιτούτο KSE στο Κίεβο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v