Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Ουάσιγκτον ο Ζοζέπ Μπορέλ για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Αποτελεί ευκαιρία για ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-ΝΑΤΟ εν μέσω του συνεχιζόμενου επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, καθώς και για ενίσχυση των σχέσεων με διεθνείς εταίρους, όπως στην περιοχή του Ινδοειρηνικού, αναφέρει.

Στην Ουάσιγκτον ο Ζοζέπ Μπορέλ για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Ζοζέπ Μπορέλ βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιείται στις 9-11 Ιουλίου, μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Μπορέλ θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής και εξ ονόματος της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η σύνοδος κορυφής αποτελεί ευκαιρία για ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-ΝΑΤΟ εν μέσω του συνεχιζόμενου επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, καθώς και για ενίσχυση των σχέσεων με διεθνείς εταίρους, μεταξύ άλλων από την περιοχή του Ινδοειρηνικού, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Σήμερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Μπορέλ θα συμμετάσχει σε εκδήλωση για την 75η επέτειο του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Θα εκφωνήσει επίσης κεντρική ομιλία στη βραδιά άμυνας της ΕΕ όπου θα συμμετάσχουν διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη από την αμυντική βιομηχανία.

Αύριο, ο κ. Μπορέλ θα παραστεί σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Στις 11 Ιουλίου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Μπορέλ θα συμμετάσχει, μαζί με εταίρους από την περιοχή του Ινδοειρηνικού, στη σύνοδο κορυφής, η οποία θα εστιάσει στις προκλήσεις ασφάλειας στην Eυρωατλαντική περιοχή και στην περιοχή του Ινδοειρηνικού. Θα προβεί σε σύντομες δηλώσεις περίπου στις 8:00 (ώρα ανατολικής ακτής ΗΠΑ). Την ίδια ημέρα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα μιλήσει στο δημόσιο φόρουμ του ΝΑΤΟ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος κ. Μπορέλ θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις με συμμάχους και εταίρους που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v