Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σοκαρισμένος» ο ΟΗΕ με τις νέες εντολές εκκένωσης στη Γάζα

Πολλοί από όσους το Ισραήλ καλεί να εκκενώσουν, έχουν ήδη εκτοπιστεί με τη βία επανειλημμένα, ανακοίνωσε το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι αυτοί θα αναγκαστούν να πάνε σε περιοχές όπου διεξάγονται επιχειρήσεις και σκοτώνονται άμαχοι.

«Σοκαρισμένος» ο ΟΗΕ με τις νέες εντολές εκκένωσης στη Γάζα

Το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσε σήμερα «σοκαρισμένο» από τις νέες εντολές εκκένωσης που εξέδωσε ο στρατός του Ισραήλ για την πόλη της Γάζας, λόγω των οποίων κάποιοι εκτοπισμένοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε περιοχές «όπου σκοτώνονται άμαχοι».

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε χθες Δευτέρα από κατοίκους κάποιων συνοικιών της πόλης της Γάζας να απομακρυνθούν, έπειτα από δύο αντίστοιχες προειδοποιήσεις που είχε εκδώσει στις 27 Ιουνίου για την πόλη αυτή στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα εξαιτίας των οποίων δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν αναγκαστεί να τραπούν σε φυγή.

«Το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ είναι σοκαρισμένο από το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός ζήτησε εκ νέου από κατοίκους της πόλης της Γάζας, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη εκτοπιστεί με τη βία επανειλημμένα, να κατευθυνθούν προς περιοχές όπου διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις και όπου άμαχοι εξακολουθούν να σκοτώνονται και να τραυματίζονται», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε σήμερα ότι «συνεχίζει την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην πόλη της Γάζας, βασιζόμενος σε πληροφορίες που κάνουν λόγο για παρουσία τρομοκρατικών υποδομών της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στην περιοχή».

«Μέχρι στιγμής οι στρατιώτες έχουν εξουδετερώσει δεκάδες τρομοκράτες και έχουν εντοπίσει πολλά όπλα», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους συνοικιών της πόλης της Γάζας να καταφύγουν προς τα δυτικά και στη συνέχεια προς τα νότια.

«Την ίδια ώρα που εξέδιδε αυτή την εντολή εκκένωσης ο στρατός ενέτεινε τα πλήγματά του νότια και δυτικά της πόλης της Γάζας, στοχοθετώντας τις ίδιες περιοχές προς τις οποίες ζητούσε να καταφύγουν» οι άμαχοι, κατήγγειλε το γραφείο του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ντέιρ αλ Μπάλα, μια πόλη νότια της πόλης της Γάζας στην οποία έχουν κληθεί να καταφύγουν οι Παλαιστίνιοι, «είναι ήδη γεμάτη με εκτοπισμένους από άλλες περιοχές», την ώρα που στην περιοχή «υπάρχουν λίγες υποδομές και πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια».

Το γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) επεσήμανε χθες Δευτέρα το βράδυ ότι ο στρατός εξέδωσε εντολή εκκένωσης που αφορούσε «δεκάδες χιλιάδες κατοίκους» της πόλης της Γάζας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v