Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμάς: Εμπόδια στις διαπραγματεύσεις βάζει ο Νετανιάχου

Ο επικεφαλής του κινήματος Ισμαήλ Χανίγια προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων από πλευράς Ισραήλ ενδέχεται να επαναφέρει τις συνομιλίες στο σημείο μηδέν.

Χαμάς: Εμπόδια στις διαπραγματεύσεις βάζει ο Νετανιάχου

Η Χαμάς ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εγείρει εμπόδια στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, σε ανακοίνωσή του σήμερα, κάλεσε τους μεσολαβητές να παρέμβουν ενάντια σε «ελιγμούς και εγκλήματα» του Νετανιάχου, όπως σημειώνει.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του κινήματος Ισμαήλ Χανίγια (φωτ.), σε τηλεφωνική επικοινωνία με μεσολαβητές για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας, προειδοποίησε ότι η συνεχής κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων από πλευράς Ισραήλ ενδέχεται να επαναφέρει τις συνομιλίες στο σημείο μηδέν, επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για μια πιθανή κατάρρευση των διαπραγματεύσεων.

Σήμερα Δευτέρα, ισραηλινά άρματα μάχης προχώρησαν στο κέντρο της πόλης της Γάζας μετά από μια νύχτα βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια της οποίας οι αρχές της Γάζας τόνισαν ότι σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, παρότι επανεκκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Ενώ το κίνημα της Χαμάς επιδεικνύει ευελιξία και θετική στάση για να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό της σιωνιστικής επίθεσης, ο Νετανιάχου εγείρει πρόσθετα εμπόδια στον δρόμο των διαπραγματεύσεων καθώς κλιμακώνει την επιθετικότητά του και τα εγκλήματά του κατά του λαού μας», ανέφερε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. Η Χαμάς αποδέχθηκε το Σάββατο ένα βασικό μέρος ενός σχεδίου των ΗΠΑ με στόχο τον τερματισμό του εννιάμηνου πολέμου στη Γάζα, παραιτούμενη από το αίτημά της να δεσμευτεί το Ισραήλ σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός πριν υπογράψει τη συμφωνία.

Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ με επικεφαλής τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς έφτασε σήμερα στο Κάιρο για να συναντηθεί με αντιπροσωπεία ασφαλείας της Αιγύπτου σ' έναν νέο γύρο συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός, ανέφερε το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Qahera News που συνδέεται με το αιγυπτιακό κράτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, Reuters

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v