Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Σε χαμηλό 110 ετών η ζήτηση για βοδινό κρέας

Η θεραπεία-σοκ του Μιλέι έστειλε τη ζήτηση για βοδινό κρέας κάτω από τα 45 κιλά το άτομο τον χρόνο, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1914.

Αργεντινή: Σε χαμηλό 110 ετών η ζήτηση για βοδινό κρέας

H διάσημη για τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης μοσχαριού Αργεντινή έχει πραγματοποιήσει μια αναπάντεχη στροφή προς το φθηνότερο κοτόπουλο, καθώς τα νοικοκυριά προσπαθούν να περιορίσουν τα έξοδά τους. 

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ροζάριο, η ζήτηση για μοσχάρι βούτηξε κάτω από τα 45 κιλά το άτομο τον χρόνο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το 1914. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αυτή είναι η πρώτη φορά που η ζήτηση για βοδινό κρέας κινείται στα ίδια επίπεδα με τη ζήτηση για κοτόπουλο.

Η Αργεντινή βιώνει βαθιά ύφεση μετά την υποβάθμιση του νομίσματος από τον Χαβιέ Μιλέι και τη διάβρωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Το χοιρινό και το κοτόπουλο κοστίζουν σχεδόν τη μισή τιμή σε σχέση με το μοσχάρι. 

Πίσω από τη στροφή των καταναλωτών προς το κοτόπουλο και το χοιρινό βρίσκεται και η μεγαλύτερη σημασία που δίνουν τα νοικοκυριά σε μια ισορροπημένη δίαιτα.

Παρ' όλα αυτά, οι Αργεντίνοι μαζί με τους Ουρουγουανούς παραμένουν οι μεγαλύτεροι καταναλωτές βοδινού κρέατος στον κόσμο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v