Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανή ΥΠΟΙΚ: Στη χειρότερη κατάσταση από Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τα δημόσια οικονομικά

Είμαστε αντιμέτωποι με μια κληρονομιά 14 ετών χάους και οικονομικής ανευθυνότητας, προειδοποίησε η Ρέιτσελ Ρίβς μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Βρετανή ΥΠΟΙΚ: Στη χειρότερη κατάσταση από Β Παγκόσμιο Πόλεμο τα δημόσια οικονομικά

H Ρέιτσελ Ριβς έδωσε εντολή στο προσωπικό του υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας να εξετάσει τις κρατικές δαπάνες υπό την προηγούμενη κυβέρνηση των Τόρις, προειδοποιώντας ότι η νέα κυβέρνηση των Εργατικών κληρονόμησε τις «χειρότερες συνθήκες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο». 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η νέα υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας προετοίμασε το έδαφος για σκληρές αποφάσεις τη φετινή χρονιά δεσμευόμενη να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια κληρονομιά 14 ετών χάους και οικονομικής ανευθυνότητας» ανέφερε η Ριβς τη Δευτέρα. «Για αυτόν τον λόγο το Σαββατοκύριακο κάλεσα το προσωπικό του υπουργείου να συντάξει μια αξιολόγηση για την κατάσταση των δαπανών ώστε να μπορώ να έχω πλήρη εικόνα της πρόκλησης» πρόσθεσε. 

Η ανάλυση του υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας για την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών αναμένεται να δημοσιευτεί αργότερα αυτόν τον μήνα. 

Η Ριβς ανέφερε ότι όσα είδα τις τελευταίες 72 ώρες επιβεβαίωσαν την προειδοποίηση που είχε δώσει ότι όποιος και αν κερδίσει τις εκλογές θα κληρονομήσει τα χειρότερα δημόσια οικονομικά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v