Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eli Lilly: Ντιλ $2,3 δισ. στην αμερικανική φαρμακοβιομηχανία

Εξαγορά της βιοτεχνολογικής Morphic και επένδυση σε έρευνα για νέες υποσχόμενες θεραπείες ενάντια σε φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Eli Lilly: Ντιλ $2,3 δισ. στην αμερικανική φαρμακοβιομηχανία

Η Eli Lilly συμφώνησε να αγοράσει την αμερικανική εταιρεία παραγωγής φαρμάκων για το έντερο Morphic Holding έναντι 3,2 δισ. δολ., επενδύοντας στην έρευνα μέρος των εσόδων της από το ευπώλητο Zepbound, φάρμακο κατά της παχυσαρκίας, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Lilly θα πληρώσει 57 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για τη Morphic της Μασαχουσέτης, ή 79% περισσότερο από την τιμή κλεισίματος την Παρασκευή, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωση. 

Η ανοσολογία είναι βασικός τομέας δραστηριοποίησης της Lilly, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβ Ρικς έχει υποσχεθεί περισσότερες συμφωνίες για την απόκτηση νέων τεχνολογιών. Για τους μετόχους της Morphic, η εξαγορά είναι μια ανατροπή μετά τα απογοητευτικά δεδομένα σε μια κλινική δοκιμή που οδήγησε σε sell off τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι μετοχές της Morphic εκτινάχθηκαν 76% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ η εταιρεία έχει κέρδη 10% φέτος, μέχρι την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Η Morphic αναπτύσσει έναν εκλεκτικό αναστολέα για από του στόματος θεραπεία φλεγμονωδών νόσων του εντέρου, που μελετάται σε τρεις κλινικές δοκιμές μεσαίου σταδίου, δύο που αφορούν την ελκώδη κολίτιδα και μία τη νόσο του Crohn. Η Lilly δραστηριοποιείται ήδη στον τομέα, κερδίζοντας την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ πέρυσι για την ένεση Omvoh για την ελκώδη κολίτιδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v