Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεργούν πάνω από 6.500 εργαζόμενοι της Samsung Electronics

Το συνδικάτο, το οποίο έχει περισσότερα από 30.000 μέλη - το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της - κατέβασε τα εργαλεία μετά τη λήψη συλλογικής ετήσιας άδειας τον Ιούνιο.

Απεργούν πάνω από 6.500 εργαζόμενοι της Samsung Electronics

Περισσότεροι από 6.500 εργαζόμενοι στη Samsung Electronics εντάχθηκαν σήμερα Δευτέρα στη δεύτερη απεργία της εταιρείας μέσα σε ένα μήνα, επιτείνοντας τα προβλήματα για τον νοτιοκορεατικό γίγαντα, καθώς προσπαθεί να καταπολεμήσει την αδυναμία στον τομέα των προηγμένων τσιπ μνήμης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το συνδικάτο, το οποίο έχει περισσότερα από 30.000 μέλη - το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της - κατέβασε τα εργαλεία μετά τη λήψη συλλογικής ετήσιας άδειας τον Ιούνιο. Η απεργία είναι η πρώτη στάση εργασίας του συνδικάτου στην 55χρονη ιστορία του.

Το συνδικάτο απαιτεί από τη Samsung να σεβαστεί τις εργασιακές δραστηριότητες, να βελτιώσει τα επιδόματα βάσει επιδόσεων και να αυξήσει τα επιδόματα αδείας.

Η τριήμερη απεργία έρχεται καθώς η Samsung αγωνίζεται να απαλύνει τις ανησυχίες για την εξασθένηση της τεχνολογικής ανταγωνιστικότητάς της, ιδίως στα τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v