Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λεπέν: Είμαστε το κόμμα με τις περισσότερες έδρες, ανεβαίνει η παλίρροια

«Η παλίρροια ανεβαίνει, δεν έχει ανέβει αρκετά ψηλά αυτή τη φορά, αλλά εξακολουθεί να ανεβαίνει», δήλωσε η Λεπέν. Ερωτηθείσα αν ο Μακρόν πρέπει να παραιτηθεί, λέει ότι δεν ζητά τίποτα απόψε. Μπαρντελά: Η Γαλλία έχει πέσει στα χέρια της άκρας αριστεράς.

Λεπέν: Είμαστε το κόμμα με τις περισσότερες έδρες, ανεβαίνει η παλίρροια

Η Μαρίν Λεπέν από ό,τι φαίνεται προσπαθεί να δει τη θετική πλευρά, μετά τα exit polls που την φέρνουν στην τρίτη θέση του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, επισημαίνοντας ότι ο Εθνικός Συναγερμός είναι το μόνο κόμμα με τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών.

"Η παλίρροια ανεβαίνει, δεν έχει ανέβει αρκετά ψηλά αυτή τη φορά, αλλά εξακολουθεί να ανεβαίνει", δήλωσε η Λεπέν. Ερωτηθείσα αν ο Μακρόν πρέπει να παραιτηθεί, λέει ότι δεν ζητά τίποτα απόψε, σύμφωνα με το Reuters.

Δήλωσε επίσης ότι ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε «μη βιώσιμη»κατάσταση, καταλογίζοντας την ήττα του Εθνικού Συναγερμού στην τακτική που εφάρμοσαν για την ψηφοφορία το Νέο Λαϊκό Μέτωπο και η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν.

Μπαρντελά: Η Γαλλία έχει πέσει στα χέρια της άκρας αριστεράς

Ο επικεφαλής του κόμματος του Εθνικού Συναγερμού, Ζορντάν Μπαρντελά, ξεκίνησε την ομιλία του, χαιρετίζοντας την υψηλή συμμετοχή στις εκλογές.

Τόνισε ότι η Γαλλία "έχει πέσει στα χέρια της άκρας αριστεράς", προσθέτοντας ότι ο Μακρόν έχει κάνει βήματα προς μια συμμαχία με την άκρα αριστερά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v