Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Χαμάς δέχεται διαπραγματεύσεις για τους ομήρους και χωρίς μόνιμη κατάπαυση πυρός

«Η Χαμάς απαιτούσε την συμφωνία του Ισραήλ για καθολική και μόνιμη εκεχειρία ως προϋπόθεση για διαπραγμάτευση», είπε ανώτατος αξιωματούχος του κινήματος που διοικεί την Λωρίδα της Γάζας. «Αυτό το σημείο ξεπεράστηκε».

Η Χαμάς δέχεται διαπραγματεύσεις για τους ομήρους και χωρίς μόνιμη κατάπαυση πυρός

Η Χαμάς δέχεται να διαπραγματευθεί για την τύχη των ομήρων και την απελευθέρωση παλαιστινίων κρατουμένων εν τη απουσία μόνιμης κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του κινήματος που διοικεί την Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χαμάς απαιτούσε την συμφωνία του Ισραήλ για μία καθολική και μόνιμη κατάπαυση του πυρός ως προϋπόθεση για διαπραγμάτευση», είπε. «Αυτό το σημείο ξεπεράστηκε αφού οι μεσολαβητές δεσμεύθηκαν ότι όσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, η κατάπαυση του πυρός θα παραμένει σε ισχύ».

Στο Κάιρο, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera News TV μετέδωσε επικαλούμενο υψηλά ιστάμενη πηγή ότι ο διευθυντής της, CIA Ουίλιαμ Μπερνς, θα επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο επικεφαλής της CIA θα ταξιδέψει επίσης αυτήν την εβδομάδα στο Κατάρ. Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει ισραηλινή αντιπροσωπεία το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το Al Qahera News TV που διατηρεί στενές σχέσεις με τις αιγυπτιακές κυβερνητικές υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v