Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Ρέιτσελ Ριβς νέα υπουργός Οικονομικών στη Βρετανία

Η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τη δημοσιονομική σταθερότητα. Ποιοι αναλαμβάνουν τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

H Ρέιτσελ Ριβς νέα υπουργός Οικονομικών στη Βρετανία

Η Ρέιτσελ Ριβς είναι η νέα υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που θα αναλάβει το συγκεκριμένο αξίωμα. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Κιρ Στάρμερ τοποθέτησε τη Ριβς σκιώδη υπουργό Οικονομικών το 2021, αναθέτοντας της το έργο να ανακτήσει τη δημοσιονομική αξιοπιστία των Εργατικών. 

Η ίδια έχει διαμηνύσει ότι θα διατηρήσει την οικονομική σταθερότητα και θα χρησιμοποιήσει κρατικές επενδύσεις για να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια σε τομείς όπως η πράσινη τεχνολογία. 

Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Ντέιβιντ Λάμι, βουλευτή των Εργατικών από το 2.000 και πρώην υπουργό στις κυβερνήσεις Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν. 

Aπόγονος σκλάβων και φίλος, μεταξύ άλλων, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο 51χρονος Λάμι έχει ήδη δηλώσει ότι η ιστορία των προγόνων του, οι οποίοι ήταν σκλάβοι, μέχρι και τον 19ο αιώνα, στη Γουιάνα, σε φυτείες ζαχαροκάλαμου, θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει τα καθήκοντά του.

Η Ιβέτ Κούπερ, η σκιώδης υπουργός Εσωτερικών των Εργατικών, θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο και στην κυβέρνηση του Στάρμερ. 

Ο Στάρμερ ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο της δικαιοσύνης ανέθεσε στον Τζιν Χίλι, σκιώδη υπουργό Δικαιοσύνης των Εργατικών. 

Επίσης, η Άντζελα Ρέινερ είναι η νέα αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v